Kas yra gera patalynė?

Kaip pasiklosi, taip išmiegosi

Lovoje praleidžiame daugiau nei trečdalį savo gyvenimo, todėl labai svarbu gerai pasikloti. Juk sakoma, kad nuo to priklauso, kaip išsimiegosi. Be abejonės, aplinka, o ypač lova, čiužinys ir arčiausiai mūsų kūno esanti sudedamoji – patalynė – čia vaidina labai svarbų vaidmenį. Dėl šios priežasties renkantis komplektą labai svarbu atkreipti dėmesį ne tik į jo dizainą.

Lietuvoje pagaminta DREAMON patalynė turi 4 pagrindines kolekcijas: „Comfort“, „Luxury“, „Flax“ ir „Kids“. Kiekviena jų išsiskiria ne tik savo audiniu, tačiau ir jo apdirbimu, raštais bei pakuote.

Audiniai – tik 100 proc. natūralūs

Natūralus audinys yra kokybės ženklas. Tai galioja visose srityse, ne išimtis ir patalynė, todėl renkantis komplektą savo poilsio šventovei labai svarbu atkreipti dėmesį į jo sudėtį.

„Medvilnė, linas arba medvilnės ir lino mišinys yra puikiausi pasirinkimai miegui. Tokie audiniai būna tvarūs, sugeriantys skysčius, pralaidūs orui, greitai džiūnantys, o linas dar turi ir antibakterinių savybių. Tiesa, vien natūralumo neužtenka. Lygiai taip pat svarbu yra tai, kaip technologiškai apdirbtas audinys“, – pasakoja DREAMON prekės ženklo vadovė Deimantė Stankevičienė.

Technologinis progresas ilgaamžė patalynė

DREAMON patalynės gamintojas tekstilės srityje turi daugiau nei 15 metų patirtį. Įmonė tiekia tekstilės žaliavas visoje Europoje. Taip pat, jau daugelį metų siuva patalynę gerai žinomiems viešbučių tinklams, tad ši neįkainojama patirtis kuriant DREAMON kolekcijas suteikia visapusišką išmanymą.

Pasak prekės ženklo vadovės D. Stankevičienės, dėl kokybiškai audiniams atliktų apdailos procesų, DREAMON patalynė net ir po ilgo skalbimo nepraranda spalvų intensyvumo.

Be to, jei teisingai prižiūrima, patalynė mažiau galmžosi, nesipilinguoja, neatsiranda susivėlimo. Beje, nežymus, bet svarbus faktas – technologiškai apdoroti DREAMON gaminiai po skalbimo nei nesusitraukia, nei praranda savo pradinių matmenų.

Dizainai – visiems skoniams

Šviežiai išskalbta, maloni liesti ir natūralių audinių patalynė sukuria idealią aplinką ne tik miegui, bet ir maloniam rytui. Ypač pabudus, kai miegamąjį užlieja šviesa, patalų grožis gali sukurti ypatinga emociją, todėl labai svarbu, kad tas vaizdas džiugintų:

„Didelė dalis patalynės dizainų yra kuriami čia pat Lietuvoje, kartu su lietuvių menininke Daiva Zubriene. O kita dalis – su Ispanijos dizainerių komanda“, – pasakoja Deimantė.

Audinių marginimas yra gana ilgas ir daug kūrybinės energijos reikalaujantis procesas: „Prieš kurdami kolekciją sukuriame jos viziją (analizuojame tendencijas, spalvas, jų reikšmes), taip pat tematiką ir žinutę, kurią norime skleisti. Kitas žingsnis – darbas su dizainų kūrėjais“.

Visas šis darbas užtrunka nuo 3 iki 6 mėnesių. Beje, dažniausiu įkvėpimu jam tampa gamta ir žmonės, o viso to išraiška – ornamentai: „Jie turi prasminę reikšmę, o įdomiausia yra tai, kad ornamentai yra universali tautų kalba. Tai leidžia DREAMON savo ištikimiausių klientų širdis pasiekti visame pasaulyje“, – pasakoja dizainerė Daiva Zubrienė.

Tarp kol kas populiariausių, žmonių sapnus apklojusių dizainų yra „Crown of Flower Grey“, „Night Light“ ir „Berries of Harmony Light“. Taip pat didelė dalis DREAMON klientų renkasi vienspalvę patalynę. Pasak dizainerės, tokiu atveju labai svarbu pasirinkti tinkamą spalvą: „Apgaubti mėgstamų spalvų greičiau užmiegame, o nubudę geriau jaučiamės“, – priduria ji.

Pakuotė papildanti jos turinį

Geros patalynės komplektas yra puiki dovana sau ir absoliuti investicija į kokybišką poilsį. Tiesa, lygiai taip pat tai gali tapti netikėta ir vertinga dovana šeimos nariui, draugui, kolegai. Būtent dėl to DREAMON pasirūpino, kad ne tik dovanos turinys, bet ir jos apvalkalas būtų ypatingas:

„Kurdami patalynės pakuotę stengėmės, kad įsigijus mūsų gaminį, gautumėte arba pasijaustumėte lyg gavę dovaną. Dėl šios priežasties pakuotė yra preciziška, turinti šiek tiek blizgesio, kuris akcentuoja išskirtinumą ir kokybę“, – pažymi D. Stankevičienė.

Kiekviena DREAMON kolekcija turi savo spalvos reprezentacinę juostą: „Comfort“ – žalią su sidabro linijomis, „Kids“ – alyvinę, „Luxury“ – prabangią mėlyną su bronza. Lininė kolekcija yra pakuojama į kartono dėžutes, išlaikant visiškai natūralaus produkto tendenciją. Tiesa, didžiųjų metų švenčių proga DREAMON produkcija sugula į prabangias dėžes, kurios yra sujuosiamos satino kaspinais: „Pasirūpiname, kad mūsų klientui nebereiktų papildomai rūpintis dovanų įpakavimu“, – priduria Deimantė Stankevičienė.