Patalynės priežiūros ABC

Kaip (paprastai) prižiūrėti patalynę, kad ši tarnautų ilgai?

Kiek laiko jūsų savaitėje užima namų ruoša? Kaip manote, ar tam, kad mėgautumėtės tvarka kvepiančiais namais, reikia skirti daugybę valandų?

Iš tiesų, kai kuriuos galbūt nustebinsime pasakydami, kad norint turėti tvarkingą miegamąjį, kurio lovą puoštų ilgai tarnaujanti patalynė, užtenka visai nedaug. Tereikia žinoti efektyviausius patalynės priežiūros žingsnelius.

Tad jais šiandien ir pasidalinsime, kad jūsų dienose būtų daugiau laiko jums.

Tikime, kad patalynės priežiūra tikrai neturi atimti brangaus jūsų laiko, kurį galėtumėte skirti gyvenimiškiems malonumams, patingėjimui ir lėtumui.

Paruošėme jums paprastas gaires, kuriomis vadovaudamiesi mėgausitės ilgaamže patalyne neskirdami tam daug laiko dienose ir neaukodami savaitgalių.

PATALYNĖS KEITIMAS

Natūralaus audinio patalynę keiskite kartą per savaitę, pavyzdžiui, kiekvieną šeštadienio rytą.

Pagalvių užvalkalą galite keisti dažniau - kas tris-keturias dienas, siekiant apsaugoti veido odą nuo besikaupiančių nešvarumų.

Tankiai keičiama patalynė ilgiau išlaiko spalvas, į ją nespėja įsigerti prakaitas, negyvos odos dalelės, bakterijos ar dulkės.

Dienos metu labai rekomenduojama bent dalinai užkloti patalynę apklotu, kuris sulaikytų dulkių, naminių gyvūnų plaukų ar maisto trupinių patekimą ant audinio.

PATALYNĖS SKALBIMAS

Natūralaus audinio (medvilnės ar lino) patalynę skalbkite vieną arba su panašių spalvų drabužiais, neperkraudami skalbimo mašinos būgno.

Rinkitės didžiausią leidžiamą temperatūrą. Dreamon patalynes skalbkite 40 laipsnių vandenyje. Audinių nebalinkite.

Rinkitės švelnesnius, ekologiškus skalbiklius. Už juos padėkos ne tik audinys, jūsų kūno ir veido oda, bet ir gamta.

PATALYNĖS DŽIOVINIMAS

Išskalbtą patalynę džiovinkite džiovyklėje žemoje temperatūroje iki lengvo drėgnumo arba, kol vasara, išneškite į lauką. Žema džiovyklės temperatūra lengvai išdžiovina audinį, išlygina raukšleles, tačiau tuo pačiu apsaugo nuo perteklinio audinio išsausinimo, trinties ir susidėvėjimo.

Prieš baigiant pilnai išdžiūti (lauke ar džiovyklėje), pakabinkite patalynę už kraštų vertikaliai arba leiskite jai išdžiūti ant lygaus pagrindo. Taip audinys išdžius lygiai, neliks kabėjimo žymių.

PATALYNĖS LYGINIMAS

„Išsikabėjusios“ patalynės dažniausiai net nereikia lyginti. Lino audinys yra pats žaviausias lengvai pasiglamžęs ir po išdžiuvimo yra pasiruošęs keliauti ant jūsų lovos.

Taip pat, norime pasidalinti gudrybe - jeigu užklojus patalynę ant lovos matote susigarankščiavimų ar audinio raukšlių, nepulkite lyginti. Paprasčiausiai papurkškite vandens dulksnos ir po kelių akimirkų audinys išsilygins, o drėgmė - išgaruos.

Vis tik, jeigu mėgstate preciziškus patalus, išdžiuvusią satino patalynę lyginkite vidutine temperatūra. Lininę patalynę lyginkite kai ji dar lengvai drėgna, naudodami vidutinę lygintuvo temperatūrą su garais.

Dreamon - natūralaus audinio patalynės, kurias lengva prižiūrėti ir kuriose gera miegoti.