Rūbas, kuris taps mylimiausiu

Chalatais žmonės puošėsi nuo senų senovės. XII-XIII a. religiniai sluoksniai priėmė chalatus į savo kasdienį garderobą. Vėliau juos ėmė dėvėti teisėjų luomas ir prestižinių universitetų absolventai mokslų baigimo ceremonijose.

Galiausiai apie XVII a. išpopuliarėjo banjanai – Rytų kultūrų įkvėpti chalatai, kuriais puošėsi net to meto mokslininkai. Suveskite į „Google“ paiešką Isaaco Newtono pavardę – dauguma jo portretų yra būtent su chalatu.

Ir nors chalatai šiais laikais yra ištobulinti, paminkštinti bei pašildyti, viešumoje žmonės jų nebevilki. Tačiau tai netrukdo turėti tokį chalatą, su kuriuo gerai jaustumėtės ne tik vienumoje namie.

Prabangios natūralios medžiagos sujuosiamas drabužis nėra skirtas dėvėti tik pasislėpus nuo visų akių.

Geras chalatas gali ir puošti, ir šildyti, ir džiuginti. Ir namie, ir pirtyse, ir paplūdimyje.

Tačiau prieš renkantis šį universalų rūbą, labai svarbu atkreipti dėmesį į tam tikrus aspektus. Juk jeigu kostiumas yra skirtas ypatingoms progoms, tai chalatas, grubiai tariant, – ne ypatingoms. Tik jų gyvenime, ne paslaptis, yra kur kas daugiau.

Tad jeigu tam tikrai progai kostiumą ar suknelę renkatės preciziškai, nepagailėkite savo dėmesio ir idealiai jūsų norus atitinkančiam chalatui. Juk jį dėvėsite kone kasdien.

Kai įsisukus į chalatą, apima SPA jausmas, vadinasi išsirinkote teisingai. Tačiau taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į šiuos dalykus:

- Spalvas. Geriausia, jei jos – ramios ir šiltos. Tokios spalvos atpalaiduoja ir padeda pailsėti. 

- Tekstilę. Labai svarbu, kad chalatas būtų pasiūtas iš 100 proc. natūralaus audinio – kas gi norėtų ilsėtis įsuktas į sintetiką?

- Audinio sugeriamumą. Jei chalatą naudosite ir po dušo, ir galbūt po baseino ar net paplūdimyje, labai svarbi audinio tekstūra. Ryžinė (išpinta mažiukais ryželiais) gerai sugeria drėgmę.

- Modelis. Gracingiausi yra kimono stiliaus chalatai, su kuriais negėda pasirodyti ir kitiems. Šiais laikais yra daugybė audinių, iš kurių siuvami chalatai, taip pat kirpimų, kurie patenkins net įnoringiausius stileivas.