Kokios spalvos jūsų patalynė?

Paskęsti spalvoje – būtų tai raudona Kalėdų šviesa, ar geltoni saulės spinduliai, o gal minkšta purpurinė patalynė, į kurią malonu įkristi. Ypač dabar, kai už lango dargana, gyvenime norisi daugiau spalvų.

Mokslo išaiškinta, kad žmonės geriau jaučiasi būdami tarp tų spalvų, kurios atspindi jų asmenybę arba tai, ko jie trokšta. Taigi eiti miegoti ir pabusti irgi geriausia tose spalvose, kurios jums emociškai artimos. Taigi kokios spalvos Jūsų patalynė ar kurios spalvos jos norėtumėte?

Raudona stimuliuoja ir jaudina. Tai – aistros ir jėgos simbolis. Be abejonės, ši spalva gali jus įkrauti energija, o artėjant Kalėdoms sukurti šventinę nuotaiką vos atsimerkus.

Geltona. Ar žinojote, kad tai – išminties, šilumos ir klestėjimo spalva? Ji suteikia optimizmo ir šalin veja blogas mintis. Netgi maži geltonos elementai rašte ar interjere nuteiks pozityviai.

Mėlyna. Sakoma, kad tai yra ideali spalva miegamojo erdvei. Mėlyną renkasi tie, kurie nori ramybės ir atsipalaidavimo. Beje, ramindama mėlyna sukuria ir spa/atostogų nuotaiką.

Žalia. Tai – gamtos spalva, todėl puikiai tinka ir miegamajame. Juk nakvodami gamtoje dažniausiai išsimiegame puikiai, ar ne? Žalia simbolizuoja viltį, sėkmę ir gausą. O žiemą dar ir atstos žalumos trūkumą.

Juoda. Nustebsite, bet juoda interjere reiškia išmintį ir intuiciją. O jei juodos – ne per daug, ji erdvei suteiks gylio, elegancijos, nepavaldumo laikui. Beje, patalynė su juodos spalvos elementais kuria ir prabangos įspūdį.

Balta ir interjere pateisina savo taikos ir gėrio įvaizdį. Ši spalva – tai jaunatviškumas, tikėjimas, nekaltumas. Tuo pačiu tai – neutraliausia spalva, todėl, pavyzdžiui, viešbučių patalynė ar lova svečių kambaryje dažniausiai būna balta.

Pilka. Vos pažvelgus į pilkus lino patalus norisi atsikvėpti ir prigulti. Ši spalva skleidžia harmoniją. Taip pat ji simbolizuoja balansą, ramybę, saugumą. Be to, tai yra labai praktiška spalva, prie kurios dera kone visos kitos spalvos.

Purpurinė interjere neša karališką žinutę. Ji, kaip ir pilka, ramina, bet tuo pačiu ir suteikia kambariui šiek tiek paslapties.

Nėra vienbalsių mokslininkų išvadų, kaip kuri spalva mus konkrečiai veikia, tačiau daugybės atliktų tyrimų rezultatai iš dalies apibendrina kiekvienos spalvos emocinį krūvį.

O ko norėtumėte palinkėti jūs sau? O gal artimajam? Aistros ir valdžios? Išminties ir klestėjimo? Ramybės? Išminties? O gal neblėstančios jaunystės? Galbūt būtent spalva ir intencija padės išsirinkti geriausią dovaną.